Bőrvédelem, habbal

Részletek a MARLY-SKIN bőrvédőről szóló publikációkból, tesztekből, kommentálva.

Európában a munkavégzéshez köthető bőrbetegségek mennyisége százalékosan gyorsabban nő, mint az egyéb foglalkozási betegségek száma, sőt, egyes országokban a foglalkozáshoz köthető dermatítisz már a foglalkozási betegségek listáján a második helyen áll. Az utóbbi évtizedekben ezeknek a felismert dermatítiszeknek a száma majdnem megháromszorozódott. A leggyakrabban érintett szakmai csoportok a fodrászok, fémmunkások, tisztítóiparág és az egészségügy. A megoldás a dermatítisz kialakulásának megelőzésére, vagyis a káros anyag és a bőr érintkezésének megakadályozására két lehetőség adódik:

  • Kesztyű használata
  • Bőrvédő krémek használata

Mindkét megoldás eddig áthidalhatatlan hátrányokkal jár.

Sem a kesztyűk sem a krémek nem elégítik ki az ideális munkavédelmi eszközzel szemben támasztott követelményeket.

A bőrvédő termékkel szemben támasztott követelmények:

Hatásosság
Védelem lúgok és savak, oldószerek és kontaktallergének ellen.
Tartósság
Nem oldódik káros anyagokban, nem távolítható el vízzel. 4 órán át jól
tapad, utána felszívódik. Nem káros!

Használhatóság

Könnyen felhordható, nem akadályozza a tapintást, nem piszkolódik.
A bőr gázcsere tulajdonságai és hőleadó képessége megmarad. A védőháló a bőr a szaruréteg felső rétegében képződik.
A védőréteg kb 4 órán át hat, utána újra felvihető.
A habból hiányoznak a kontaktallergiát okozó tulajdonságok.
Nem változtatja meg a bőr érzékenységét, nem befolyásolja a tapintást. Nem hagy foltot. A védőhatás négy órán keresztül tart, utána a habot újra fel kell kenni.
Klinikai kísérletek bizonyították, hogy a hab véd lúgok, savak, oldószerek, tisztítószerek, kontaktallergének, baktériumok ellen.

Gyakorlati tapasztalatok a bőrgyógyászatban

Orvosi ápolószemélyzet esetében a hab használata megakadályozta a fertőtlenítőszerek által okozott irritációt. A fertőtlenítő hatást nem befolyásolta, sőt, erősítette. Egy fodrászokkal végzett rehabilitációs program során a hab használatával az esetek egyharmadában a munkaképességet helyre lehetett állítani. Egy hamburgi képzőművészeti főiskolán a hab használata feleslegessé tette a kesztyű használatát. A szőlészeknél fellépő kontaktekcémát a hab használatával sikerült javítani. Az úgynevezett háziasszony-ekcéma kezelésében is sikereket értek el.

Gyakorlati tapasztalatok az ápolás területéről
Az irritációnak kitett bőrfelületek MARLY-SKIN®-nel történt rendszeres kezelése során jó eredményeket értek el. Hangsúlyozni kell, hogy semmiféle kockázat nincs és sok esetben az irritáció kizárása a bőrelváltozás teljes gyógyulásához vezet. A bőr védelme mozgáskorlátozott idős páciensek esetében elengedhetetlen. Jól dokumentált a felfekvéses esetek csökkenése. A pelenkahasználattal kapcsolatos vizsgálatok kimutatták, hogy a védőhab nem csökkentette a pelenka nedvszívó képességét.

A Marly Skin® a gazdálkodás és a munkaszervezés
szempontjából is kedvezö eredményt biztosít:

  • a nagy doboz egy dolgozó éves munkaidejének 80%-ára,
  • a kis doboz egy dolgozó negyedévi teljes munkaidejére elegendő.

Marly Skin: hab formájában100 ml kb. 150-szeri alkalmazásra, tehát 150 x 4 óra

Vásárlói referencia:

A Bajai kórház Intenzív osztályán dolgozom ápolóként. A gyakori fertőtlenítős kézmosás és gumikesztyű viselést követően mindkét kezemen ekczémás bőrjelenség lépett fel. A Bőrgyógyász által felírt készítmény nem mondom hogy hatástalan volt de véglegesen nem oldotta meg a problémámat, időről-időre kiujult a bőrjelenség. Bajáról elszármazott jelenleg Budapesten élő és praktizáló fogorvos ismerősőm hívta fel a figyelmemet az Önök honlapjára. Jelenleg Baján egy Bőrgyógyászati magánrendelés vizitdíja és az általuk felírt készítméy patikadíja hasonló, illetve meghaladja a Marly Skin árát, tehát az Önök által forgalmazott bőrvédő hab kipróbálása nem kerül többe szállítási díjjal együtt mint egy ujabb bőrgyógyászati vizit.
A levél egy vásárlónktól érkezett 2009.09.07-én

Leave a Reply