Home PageHand sanitizer

  • Mi a Hand Sanitizer?
  • Alkalmazás
  • Szakmai felhasználás

Bőrbarát kézfertőtlenítő zselé

A Hand Sanitizer a Water-Jel professzionális víz nélküli kézfertőtlenítője. A fertőzések kockázatának csökkentésére az egyik legfontosabb és egyben legegyszerűbb intézkedést az alapos kézhigiénia jelenti. Az WHO adatai szerint a fertőző betegségek akár 80 százaléka is kézen át terjed. A légúti megbetegedések kockázatát a kézfertőtlenítés pl. 45 százalékkal csökkentheti. A rendszeres kézmosás ezért elengedhetetlen a személyi egészségügyi gondozás terén, és különösen minden egyes wc-használat után, az étel készítése előtt és után, valamint az állatokkal történő érintkezést követően.

Lehetővé teszi a kéztisztítást akkor is, ha nincs elérhető közelségben víz, szappan és törölköző. Bármikor magunkkal vihetjük, például utazás közben, ha nem tudunk kezet mosni (kirándulás, tömegközlekedés), a WaterJel kézfertőtlenítő megóv a baktériumok és szennyeződések kockázatától. Maradéktalanul elpárolog, így nincs szükség törölközőre, amely többszöri használat esetén újabb baktériumforrást jelent.

Klinikai kutatások szerint legalább 60%-os alkol koncentráció szükséges a baktériumok maradéktalan (99%) elpusztításához. Ugyanakkor a 70-75%-nál töményebb oldatban az alkohol irritatív lehet, és dehidratálhatja a bőrt. A Water-Jel Hand Sanitizer aktív hatóanyaga az etilalkohol (62%). Adalékanyagok: akrilátok C10-30 alkil-akrilát crosspolymer, Aloe Barbadensis levél olaj, illatanyag, PEG-60 mandula gliceridek, propilénglikol, tisztított víz, triizopropanol.

 

Aloe Vera és E-vitamin

Antiszeptikus Aloe Vera olajat tartalmaz, amely a bőrbe beszívódva ápolja azt, vízháztartását kiegyensúlyozva puhává varázsolja a bőrt, így az alkohol legenyhébb irritatív hatását is csökkenti.

Nem mérgező és nem irritatív

Optimális hatóanyag-tartalma nem veszélyezteti az egészséget. A benne lévő alkohol elegendő mennyiségű ahhoz, hogy elpusztítsa a baktériumokat, de nem szárítja a bőrt, és maradéktalanul elpárolog. Gyermekek is használhatják.

Nem kell víz, ha kéznél van

Változatos kiszerelésekben kapható, így bármikor a zsebünkben, táskánkban lehet akár egyetlen használatra elegendő mennyiség. Nem ömlik ki, nem foglal helyet.

A Water-Jel Hand Sanitizer kézfertőtlenítő zselé alkalmazása

  1. Adagoljon kb. mogyorónyi zselét az egyik tenyerébe, és felezze meg a másik tenyerével.
  2. Mindkét keze ujjvégeit dörzsölje alaposan a másik tenyerében lévő zselébe.
  3. Dörzsölje össze a tenyereit és oszlassa el a zselét az ujjain is.
  4. Mindkét kézfejét és az ujjak külső felét törölje át a másik kezével, ügyelve az ujjak közére, a körömágyakra, valamint a hüvelykujjára is.
  5. Dörzsölje meg mindkét csuklóját.
  6. Ismételje a 3-5 lépést mindaddig, amíg a zselé teljesen elpárolog. 

A keze most már teljesen tiszta, zsír- és baktériummentes, akár ehet vele, vagy ihat a tenyeréből.

A művelet szükség szerint tetszőleges gyakorisággal ismételhető, nem kell tartania bőre kiszáradásától, vagy bármilyen irritációtól.

A Hand Sanitizer használata különböző szakterületeken

1988 óta ezt használják a szakemberek – a legnagyobb elégedettséggel – Magyarországon is.

Orvosok, áplószemélyzet

A nyállal, lepedékkel, vérrel és kórokozókkal szennyezett környezet mind veszélyforrások, amelyek kórokozókat hordozhatnak. Mivel a fogorvosi személyzet állandó közelségben él a cseppfertőzéssel, a Hand Sanitizer segítségére lehet a fertőzések átvitelének megállításában. Az orvosok, a nővérek és az ápolószemélyzet állandóan ki van téve a testnedvekkel, vérrel és baktériumokkal való közvetlen érintkezésnek. A gyakori kézmosás és kézfertőtlenítés számukra elengedhetetlen, és jó, ha a betegek és látogatóik számára lehetővé teszik a kórtermekben történő kihelyezéssel.

Szépségipar

A hajápolás, a mosás, a szárítás mind melegágyai a cseppfertőzésnek. Ugyanez a helyzet a szépségszalonok meleg, nedves környezetével. A szépségipar dolgozói úgy állhatják útját a fertőzések átvitelének, illetve védhetik meg magukat is a baktériumoktól, ha minden vendég előtt és után fertőtlenítik kezüket és eszközeiket. A szappanos kézmosás gyakran nem elegendő, ráadásul a víz áztató hatására bőrük károsodhat. A fém- és műanyag eszközök fertőtlenítésére pedig nem elegendő az egyszerű forróvizes öblítés - a Hand Sanitizer ezeken az eszközökön is alkalmazható, nem okoz rozsdásodást, mert a baktériumok elpusztításával maradéktalanul elpárolog a felületről.

Állatgyógyászat, állattartás

Az emberi ápoláshoz képest is fokozottan jelentkezik a fertőtlenítés igénye, ha az állatokon és testnedveikben élő baktériumok, a szőr, és állati harapás közelségében dolgozunk. A házikedvencek csakúgy, mint a haszonállatok, számtalan, az emberre különösen veszélyes betegség kórokozóit hordozhatják tünetmentesen. Ezért akik állatokkal foglalkoznak, nem nélkülözhetik a gyakori kézfertőtlenítést.

Élelmiszer-feldolgozás, vendéglátás

Az élelmiszerrel dolgozó munkatársaknak nem csak magukat kell megvédeniük a fertőzésektől, hanem mindazokat, akik az általuk készített élelmiszereket elfogyasztják. Ezért fontos, hogy mielőtt az alapanyagokhoz, vagy a kész ételhez nyúlnának, fertőtlenítsék kezüket. Egy profi nem elégedhet meg a kézöblítéssel, a baktériumoknak is pusztulniuk kell! Különös veszélynek vannak kitéve a felszolgálók, akik egyik pillanatban pénzt, a másikban szennyezett poharakat, tányérokat fognak a kezükbe, a harmadikban pedig a friss ételt-italt szolgálják fel. Minden hasonló műveletváltás között elvárható a kezük fertőtlenítése, hogy ne hordozzák a baktériumokat egyik vendégtől a másikig.

Laboratóriumok

Vér, vizelet, széklet, vizsgálati anyagok… Fel sem lehet sorolni, hogy hányféle aktív biológiai anyaggal kerülnek közvetlen kapcsolatba a laborasszisztensek és kutatók. Az előírt fizikai védőfelszerelés mellett a vírusok és baktériumok elleni védelem első számú eszköze a gyakori kézfertőtlenítés.

Szennyezett munkakörnyezet

Raktári és mezőgazdasági munkakörnyezetben, gyáripari üzemekben nem mindig van víz és szappan elérhető közelségben. A földeken dolgozó gazdák, kertészek sokszor egész munkaidejükben nincs lehetőségük a szappanos kézmosásra, miközben állandó veszélynek vannak kitéve a földben tenyésző baktériumok, gombák és egyéb fertőzések által. De mindig kéznél lehet néhány tasak Hand Sanitizer.

 Irodai munkahelyek

A billentyűzetek, közös használatú irodaszerek gyakran közvetítői a cseppfertőzésnek. Egy lappangó influenza az irodában elegendő ahhoz, hogy a fénymásoló indítógombján ötpercenként új áldozatra leljen. De még ennyi sem szükséges, esetenként akár éppen a szappanos kézmosás után, a WC-ajtó kilincsén kerülnek újabb kórokozók a kezünkre. Nagy forgalmú középületek, irodaházak elengedhetetlen munkavédelmi eszköze ezért a Hand Sanitizer.