A védőkesztyű nem megoldás

A mai, egyre növekvő környezeti (vegyi és biológiai) ártalmak miatt a bőrbetegségek száma százalékosan gyorsabban nő, mint az egyéb foglalkozási betegségeké. Sok helyen foglalkozáshoz köthető dermatítisz már a foglalkozási betegségek listáján a második helyen áll, a felismert esetek száma majdnem megháromszorozódott. Szinte minden ipari foglalkozási csoportot érint, beleértve az egészségügyet , még a háziasszonyokat is ( háztartási vegyszer allergia, ekcéma, stb.). A megoldás, vagyis a káros anyag és a bőr érintkezésének megakadályozására két lehetség adódik:

 • Kesztyű használata
  (hátránya: kilyukadás, latex allergia, akadályozott finom kézmozgás, stb.)
 • Bőrvédő krémek használata
  (hátránya: zsíros tapintás, csúszás, foltot hagy, szennyező, stb…)

Az univerzális, korszerű bőrvédelem

Létezik egy forradalmian új megoldás: egy olyan habkészítmény, mely nem a bőrön, hanem a bőrben, a felső szarurétegben képez egy finom, kristályszerű hálót. Ez a háló, mely nem akadályozza a bőr természetes funkcióit, véd minden külső ártalomtól (savak, lúgok, oldószerek, festékek, fémporok, baktériumok, vírusok, mikroorganizmusok, gombák, ultraibolya , stb) tehát minden olyan káros hatástól mely a bőrt mechanikus vagy kémiai tisztításakor érheti, vagy izgathatja, allergizálja és irritálja. Nem változtatja meg a bőr érzékenységét, nem befolyásolja a tapintást. Nem hagy foltot, teljesen ártalmatlan a szemre, szájra, nyálkahártyára és az élelmiszerekre. A védőhatás négy órán keresztül tart, addig nem távolítható el, de közben akár többször is mosható, fertőtleníthető, utána a habot újra fel kell vinni.

Kiemelt felhasználási területei:

 • orvosok, fogorvosok, ápolószemélyzet,
 • fodrászok, kozmetikusok,
 • vegyipari, ipari munkások, tisztítóipar,
 • laboratóriumok,
 • szőlészek, agrárgazdaság,
 • képző és iparművészek,
 • háziasszonyok,
 • ekcémakezelés, időskori és csecsemőápolás

Az időskori ápolásban a felfekvések, fekélyek kezelésében értek el kiváló eredményeket.

Használata:

A bőrvéd hab használata nagyon egyszerű. Egy diónyi, vagy a védendő felületnek megfelelő mennyiségű
habot kell kinyomni és a kézre (vagy más bőrfelületre) és belemasszírozni, külön ügyelve a körmök, körömágyak és ujjközök befedésére. Néhány másodperc alatt létrejött a láthatatlan kesztyű, tehát a teljes bőrvédelem! Egy 100 ml-es flakon hab megfelelő használat esetén 150 használatra elegendő, mely az alkalmankénti 4 órás védelemmel összesen 600 óra bőrvédelmet nyújt. Ez egy dolgozónak több, mint egy negyedéves átlagos munkaideje.

Marly Skin® – Az univerzális korszerű bőrvédelem!

Védje bőrét minden káros vegyi és biológiai külső hatás ellen! Csak egy bőre van, bőrvédőszerből is csak egyet használjon! Ekcémák, allergiák, felfekvések kiválóan gyógyíthatók. A Marly Skin mind a munkahelyeken, mind a háztartásokban, az ápolásban nélkülözhetetlen, szükségtelenné tesz más bőrápoló szereket! A 100 ml-es fl akonos Marly Skin® kb. 150 szeres használatra, egyenként 4 óra bárvédelemre elegendő, tehát 600 óra bőrvédelmet nyújt, mely egy dolgozó több, mint negyedéves munkaideje!

Keresse a patikákban és a fitotékákban!

Forgalmazza: Kintzly és Fia Kft, 1124 Budapest Lejtő u. 6.
Tel.: 319-8131, fax: 319-8125

Megjelent: Busz/Életmód rovat, 2008. augusztus 6.

Leave a Reply