In:Hírek

Önként vállalt rendszeres kötelességének tett eleget a Kintzly és Fia Kft, amikor ez év augusztusában is átadta a már hagyományosnak nevezhető éves tárgyadományát a Magyar Gyermekmentő Alapítványnak. Ahogy minden évben, 2012-ben is 300.000,- Ft értékű Burn Dressing kötszerrel járultunk hozzá az legfiatalabb égési sérültek mentéséhez, elsősegélyéhez. 

Dr. Gesztes Éva, az alapítvány elnöke szerint a speciális hűsítő zselével átitatott kötszereket olyan jó eredménnyel használják, hogy alkalmazását beiktatták a laikusoknak tartott rendszeres elsősegély tanfolyamaik tananyagába is.

MGYA autó

MGYA autó

Az égési sérülés – amely gyermekek esetében a leggyakrabban forrázásból ered – nem megfelelő kezelés esetén egy életre meghatározó traumát okoz a gyermek lelkében, és maradandó nyomokat hagyhat a testén is. A súlyos következmények elhárításának legfontosabb eszköze a bőr azonnali hűtése, úgy, hogy a pici test ne hűljön le túlságosan, ne lépjen fel hypothermia. Ennek a követelménynek egyedül a különleges hűsítő zselével átitatott kötszer felel meg, amely a forrázott területen alkalmazva néhány percen belül normál testhőmérsékletre hűti a leforrázott bőrfelületet. Ezáltal megakadályozza a mélyebb sérüléseket, tartós elszíneződést és hegesedést. Azonnali fájdalomcsillapító hatásával megnyugtatja a kis beteget, így a lelki utóhatások is csökkennek. Akár a ruhán keresztül is kifejti hatását, így további időt takarítunk meg és fájdalmas vetkőztetési procedúrától kíméljük meg a rémült gyermeket.

További információ:

kintzly.hu

mgya.org

Leave a Reply