Egy háziasszony blogger személyes élményeiről blogol rendszeresen. Sajátos stílusban ír mindennapi bénázásairól, például egy szerencsétlen hétfő reggelről, amikor leforrázta magát…

Frissensült

“Alig egy órája, amikor el akartam érni a felső szekrényt a gyerekek müzlistáljaiért, hogy reggelit adjak nekik, véletlenül felborítottam a teáscsészémet, végigöntve fél liternyi csaknem forrásban lévő vizet a bal lábamon. Farmer volt rajtam, és elég sokáig tartott lehámozni magamról. A szennyesből kikapott törölközővel a derekamon (mit sem törődve a tökéletes megjelenésemmel – de végülis nem ez most a problémám) szaladtam a fürdibe és a zuhanyból kicsikarható leghidegebb víz alá ugrottam. Azt hiszem, túl kevés volt és túl későn is a szabályos égési elsősegélyhez képest, de talán megmentettem magam az ügyeletre rohanástól. A lábam most tele van dühös és hosszúkás hólyagokkal, minden lehetséges hideg borogatást felforrósítva könyörög a következő szóba jöhető megkönnyebbülésért.

Hétfő van. Hétfő reggel. Micsoda brilliáns hétkezdés, mi?

Bénaság.”

Mit tettem ma – képekben

“Annak, aki nem olvasta a legutóbbi bejegyzést, a mai napomat a legcsodálatosabb módon kezdtem, egy jó kis forrázással. IGEEN!!!

hurkák

hurkák

Íme egy fotó a bal lábam felső oldaláról, két órás hideg borogatás után. Jól látszanak azok nagy hurkák. Nos, azok bizony hólyagok. Csinos!

Hólyagok

Hólyagok

Ha én egyszer megégetem magam, akkor azt alaposan teszem. Tovább megyek: a nagy hólyagok tetejére növesztettem kisebb hólyagokat. Rendkívül divatos vagyok. Rendkívül undorító is vagyok. Mert ki az a hülye, aki a friss égési sebeiről fotókat tesz közzé az interneten? Úgy látszik, csak én.

Tettem rá egy kis aloét, felhúztam egy vonzó pingvines flanell pizsamanadrágot és lementem a patikába elsősegély-cuccokért. Az első, ami a kezembe akadt, valami speckó égési zselé. A felirat szerint ezt használják a mentősök és a katonák is. Én aztán mindent elhiszek, meg is vettem, hazahoztam és vastagon rákentem az égésemre. Nagyon jól esett, komolyan! Ha lehetnék, örömmel lennék ennek a terméknek az arca (vagy égett lába), még akkor is, ha most olyan a szagom, mint egy bomló állattetemnek.”

… Mary még hosszasan folytatja egyéb szerekkel, amelyek aztán már nem tesznek hozzá az állapota javulásához. Mi pedig ugorhatunk az egyik hozzászóláshoz…

 

Shiz mondja…

“Hű. Jól tetted. Én egy kávézóban dolgozom, ahol mindent megtanítanak az égésről. Hideg víz, Burn Jel, még olyan zselével átitatott kötszerek is vannak, amelyekkel nem kell kenegetni. Most megnéztem, hogy van-e itt a patikában, de nem láttam. Lehet, hogy ez csak ipari használatra van, nem otthonra. Nemtom. Azért jó hallani ilyen praktikus dolgokról.”

A jó hír, hogy Magyarországon elérhető a Burn Jel szinte minden patikában. Persze nem árt előre beszerezni, mert ahogy Mary is írta, nem mindegy, hogy mennyi idő telik el, amíg hozzájutunk. Akár itt és most, a Bőrvédelem Boltban is megvásárolható.