Tűz, gőz, vegyszer, elektromos áram is okozhat égési sérülést. Hazánkban évente több ezer ember szenved ilyet. A háztartások egyharmadát a gyerekkori égési sérülések alkotják. Az otthoni égési balesetek leggyakrabban a forró víz, forró tej stb. okozhatja. Meglehetősen fájdalmas látvány az égési sérülést viselő gyermek, aki sok esetben csak felnőttkorában eshet át korrigáló plasztikai műtéten. Nem véletlen, hogy a budapesti Szent János Kórház vállalkozott a Water-Jel termékcsalád klinikai kipróbálására, mivel a gyermekbaleseti sebészet égési osztályán évente 60-100 gyermeket kezelnek égési sérülésekkel.

A Water-Jel-t a kellő időben történő elsősegélynyújtásra fejlesztették ki. Dr. Baksa József osztályvezető orvos szakvéleménye szerint azonnali alkalmazásával megakadályozható az égési sérült sérülésének további szövetkárosodása, terjedése, amely a beteg gyógyulását gyorsítja. Azonnal hűt, fájdalmat csillapítja, ruházaton keresztül is alkalmazható, óvja a bőrt a fertőzésveszélytől. Bármilyen jellegű égési sérülésre alkalmazható. Nagy Zsolt szegedi mentőtiszt sokáig őrzi emlékezetében azt az esetet, amikor egy tizenegy hónapos kisgyermekhez riasztották.
Az apróság forró olajjal teli fritőzt rántott magára, másodfokú égési sérüléseket szenvedett az arcán, a fejtetőn, az egyik alkarján és mindkét combján. Amikor a mentők a helyszínre értek, azonnal megkezdték a water-Jel kötszerekkel az égett felületek ellátását. Néhány perc múlva a kisfiú megnyugodott és láthatóan alig érzett fájdalmat. A gyermekklinika intenzív osztályára szállították. A felvevő orvos szakvéleménye szerint a Water-Jel akkor hatásos, ha az égett testfelületen a balesetet követően azonnal, illetve legkésőbb fél órán belül alkalmazzák.
A kisgyermekek felügyelete sokszor nem megfelelő, és amikor járni kezdenek, fokozott veszélynek vannak kitéve. A kisgyerek környezete iránti érdeklődése a tárgyak megismerését célzó mozgása megannyi veszélyt jelent számára. A balesetek többségét saját ténykedésükkel okozzák, ahogy ezt a fent említett eset is bizonyítja.
A két legfontosabb dolog a megelőzés és az elsősegélynyújtás. A balesetek megelőzését minden családnak meg kell oldania és ehhez szorosan hozzátartozik az is, hogy ha mégis bekövetkezik, ha mégis bekövetkezik, akkor a legmegfelelőbben kell ellátni a gyermekünket.
Erre a célra nyújt tökéletes megoldást a Water-Jel termékcsalád, amelyet a kisebb égési balesetektől a súlyos katasztrófa helyzetig elsősegélynyújtásra fejlesztettek ki. Kétség kívül minden háztartás elengedhetetlen kelléke a baleseti orvosok állítása szerint is.

Leave a Reply